Zoekopdracht opslaan

Bepaalde zoekopdrachten in het collegiale aanbod of in overzichten wil je wellicht vaker uitvoeren. Deze zoekopdrachten kun je eenvoudig opslaan zodat je de volgende keer met één druk op de knop de selectie kan uitvoeren. Aan de rechterkant van de selectiefilters, voor de knop ‘Toon lijst’, vind je een knop met ‘Filter’. Als je hier met je muis overheen gaat heb je de optie ‘Filter opslaan’. Geef de nieuwe filter een naam en je vind hem gemakkelijk weer terug onder deze knop.

Het opslaan gebeurt voor de gehele selectie, inclusief de geografische velden.
Als een opgeslagen selectie gekozen wordt, worden de opgeslagen criteria automatisch ingevuld. De criteria kunnen nog steeds aangepast worden. Als er al een zoekopdracht geladen was, wordt de naam van deze zoekopdracht ingevuld als je de selectie gaat opslaan.  Als deze niet aangepast wordt, worden de vorige criteria overschreven.

Als je een zoekopdracht wilt opslaan onder een andere, bestaande naam krijg je hiervoor een waarschuwing.

De opgeslagen selecties zijn zichtbaar voor iedereen. Iedere gebruiker mag ook criteria opslaan, overschrijven, en verwijderen.