Twee dossiers met hetzelfde adres

Heb je een bestaand dossier dat bijvoorbeeld opnieuw verkocht of verhuurd moet worden? Of wil je een object opnieuw aanmelden omdat je nieuwe aandacht wilt voor een object? Weet dan dat Yes-co maar één dossier met eenzelfde adres accepteert. Dit kan je op diverse manieren oplossen:

Het bestaande dossier opnieuw publiceren
Je kan gewoon verder werken in het bestaande dossier. Let dan, voor het publiceren, wel op dat:
  • Je de oude publicatie eerst intrekt of afmeldt en wacht dat de afmelding volledig verwerkt is, voordat je opnieuw publiceert.
  • je alle transactiegegevens weghaalt bij tabblad algemeen (klik in het dropdownmenu naast ‘Verkocht / Verhuurd:’ nogmaals op koop/huur. Koop/huur wordt dan ge-deselecteerd en de invulvelden voor de transactie verdwijnen).
  • controleer of de status (bij tabblad algemeen) op Beschikbaar staat.
  • controleer de gekoppelde relaties en pas zonnodig aan.
Archiveren en kopiëren
Bij deze methode maak je een nieuw dossier aan.  Zo kan je je oude transactiegegevens bewaren en hoef je de gekoppelde relaties niet te wijzigen (en behoud je een compleet dossier), maar neem je wel alle gegevens van het object over.  Je archiveert hierbij het oude dossier. Een gearchiveerd dossier is nog steeds te vinden in yes-co, maar komt wat minder snel naar voren. Je kan het inzien maar niet meer bewerken. Moet je later tóch bewerken, dan kan je het dossier gewoon weer activeren
  1. Archiveer het oude dossier via Acties –> Archiveren
  2. Kopieer het gearchiveerde dossier via Acties –> kopiëren
  3. Vul postcode + huisnummer in
Beide dossiers actief houden
Bij deze methode hoef je het oude dossier niet te archiveren. Omdat een adres niet 2 keer voor mag komen in Yes-co, dien je hierbij wel een alternatief adres in te voeren.
  1. Kopieer het dossier via Acties –> Kopiëren
  2. Vul postcode + huisnummer + zelfverzonnen huisnummertoevoeging (bijvoorbeeld een punt als huisnummertoevoeging)
Nadeel van deze methode is dat de huisnummertoevoeging zichtbaar is op de diverse platforms.