Wist je dat...je internetsnelheid belangrijk is?

We krijgen soms vragen van makelaars over het trager werken van het Yes-co systeem.
In de meeste gevallen blijkt dit aan de internetsnelheid van het betreffende kantoor te liggen.

Het Yes-co systeem is constant bezig met data van en naar het systeem te sturen. Dit is een zwaardere belasting voor je computer dan een standaard website. Om optimaal met het Yes-co systeem te kunnen werken, moet de ict-inrichting van je kantoor aan bepaalde minimumeisen voldoen. Mocht je een trage internetverbinding hebben, dan zul je dat als eerste in een systeem als Yes-co merken.

Om je te helpen, hebben we de minimum systeemeisen op onze website geplaatst, zodat je eens rustig kunt bekijken of jouw systeem hieraan voldoet. Lees de systeem vereisten hier na.

Om te zien wat de snelheid van jouw internetverbinding is, kun je via speedtest.net je snelheid meten. Je hebt minimaal 0,5 mbit per seconde per gebruiker nodig, dus als jouw downloadsnelheid bijvoorbeeld 18 mbit per seconde is, kun je met ongeveer 20 gebruikers gelijktijdig werken. Test dit niet uit als je collega net een groot bestand aan het down- of uploaden is, want dan krijg je geen betrouwbare meting. Ook tijdens het gebruik van het Yes-co systeem kunnen de acties van je collega’s effect hebben op de snelheid van het systeem.

Je kunt uiteraard ook aan je systeembeheerder vragen of jullie systeem voldoet.


...objecten kunt kopieren?

Nadat je bij de aanmaak van een nieuw object/project het scenario en het adres opgegeven hebt, zoeken we in het Yes-co archief voor je of er ooit andere objecten (door collega makelaars) in dit postcodegebied zijn aangemaakt. Worden deze gevonden, dan heb je de mogelijkheid ze nader te bekijken om te bekijken of de gegevens overeenkomen met het object dat jij wilt aanmaken. Is dit zo, dan kan je tijd besparen door de gegevens (excl. foto’s en teksten) van het object te laten importeren. Hiervoor vink je het bolletje voor de betreffende woning aan.

Een andere optie is het kopiëren van de gegevens van een eigen object. Dit kun je gebruiken als je bijvoorbeeld ooit het huis van de buren in de verkoop hebt gehad of als je hetzelfde object nogmaals in de verkoop/verhuur krijgt. Kies je voor deze optie, dan worden wel alle gegevens zoals foto’s en teksten meegenomen. Hier heb je ook de mogelijkheid om relaties van het bronobject over te nemen. Dit is gemakkelijk bij bijvoorbeeld huurcomplexen of nieuwbouw.


...je geïnteresseerden kunt koppelen?

Je kan bij ieder object geïnteresseerden koppelen. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken als iemand een brochure opvraagt, een bezichtiging aanvraagt of bijvoorbeeld bij nieuwbouwprojecten.

Op deze manier heb je altijd in beeld wie deze personen zijn. Na het aanvinken, kan je hier gemakkelijk een export van maken, zodat je ze snel weer kan benaderen over bijvoorbeeld een open dag of als er soortgelijke objecten in de verkoop komen.


...je een express invoer voor relaties hebt?

Zoals je weet kun je een relatie op diverse plekken aanmaken. Dit kan bij het tabblad Relaties, via het zoekscherm door het invoeren van de achternaam. Hierdoor wordt er binnen je relaties gezocht of deze al voorkomt in je relatiebestand. Ook krijg je hier de mogelijkheid een nieuwe relatie toe te voegen. Bij een nieuwe agenda afspraak heb je deze mogelijkheid ook.

Als je de relatiegegevens snel wilt invoeren, bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek, kun je gebruik maken van de express invoer. Met deze express invoer, vul je gewoon alle relatiegegevens, gescheiden door een komma, in de zoekregel zelf in. Vervolgens worden deze in het formulier automatisch op de juiste plek gezet.


...je eenvoudig formulieren van je website kunt laten binnenkomen?

Denk hierbij aan aanvraagformulieren bij een object (bezichtiging etc.), globale contactformulieren en inschrijfformulieren voor zoekers.

Relaties of zoekprofielen worden bij het verwerken van het formulier automatisch aangemaakt en het formulier wordt bij de betreffende relatie en object opgeslagen in het dossier. Je kan ook inregelen dat de relatie met een bepaalde rol aan het object gekoppeld wordt. Heel handig is om direct de door jouw gewenste tags (labels) automatisch aan deze relatie en/of object te laten hangen. Hier kan je namelijk weer op selecteren. Zo maak je van een lead een relatie.

Activeer de app in de App Market van je systeem. Wil je meer over de responseformulieren weten? Lees dan verder in dit artikel of neem contact met ons op.


...je automatisch passend aanbod aan je zoekers kunt versturen?

Je kan hierbij per zoekprofiel zelf kiezen of je automatisch het aanbod wilt versturen of dat je maatwerk aan je klanten wil leveren door geschikt aanbod verder uit te selecteren. Je moet (op dit moment) wel NVM makelaar zijn om deze mogelijkheid te kunnen gebruiken.

Per zoeker kun je simpel aangeven of deze automatisch het aanbod verstuurd moet krijgen. Dit doe je door bij de betreffende zoeker naar het tabblad ‘Algemeen’ te gaan. Hier heb je bij ‘Type opdracht’ de keuze tussen ‘Maatwerk’ of ‘Automatisch zoeken’.

Als je hier kiest voor ‘Automatisch zoeken’, dan krijgen je zoekers automatisch al het passende aanbod gemaild en heb je hier geen omkijken meer naar!


...alle e-mail adressen en telefoonnummers aanklikbaar zijn?

Even snel een e-mail versturen aan een relatie? Open rechtstreeks een e-mail door op het e-mailadres te klikken. Dit kan je overal doen waar het e-mailadres getoond wordt.

Gebruik je een applicatie als Skype? Klik op het telefoonnummer van degene die je wilt bellen en er wordt automatisch verbinding gelegd. Alle bekende telefoonnummers worden getoond bij de relatie.


...je aktes en clausules ook zelf kan toevoegen?

Er zijn verschillende aktes gekoppeld in je Yes-co systeem:

  • Huurovereenkomst woonruimte (model ROZ)
  • NVM Koopakte appartementsrecht
  • NVM Koopakte bestaande eengezinswoning
  • NVM koopakte Bedrijfsonroerend Goed
  • Huurakte kantoorruimte ROZ
  • Huurakte Winkelruimte ROZ
  • Koopakte appartement algemeen (op basis van de NVM koopakte maar zonder logo)
  • Koopakte woonhuis algemeen (op basis van de NVM koopakte maar zonder logo)
  • Koopakte Bedrijfsonroerend Goed (op basis van de NVM koopakte maar zonder logo)

Als je eigen, aangepaste, aktes gebruik kan je deze ook toevoegen (indien je beheerrechten hebt). In de ‘Setup, Aktes, Templates’ kunnen de aktes toegevoegd en gewijzigd worden.

Ook eigen clausules kunnen onder Aktes in de Setup toegevoegd worden. Hierbij kan je precies aangeven bij welke aktes de nieuwe clausule gebruikt moet kunnen worden. Zodra je dan de koop- of huurakte bij het object maakt, kun je aangeven of de clausule voor dat specifieke object opgenomen moet worden.

Lees hier meer over aktes, clausules en het maken van een akte


...je een standaard handtekening kunt instellen?

Iedere e-mail die vanuit het systeem verstuurd wordt, wordt voor iedere gebruiker automatisch aangemaakt in dezelfde stijl. Hierin kan de naam van de verzender, het e-mailadres, bedrijfslogo, telefoonnummers etc. in opgenomen worden.

Je moet wel beheerrechten hebben om de e-mailhandtekening in te kunnen stellen. Je kan dit doen in de Setup onder de Bedrijfsgegevens.


...je een afspraak gemakkelijk kunt bevestigen?

Als je een afspraak maakt in de agenda, kun je deze meteen bevestigen aan de betreffende personen. Dit doe je door bij de afspraak te kiezen voor ‘Bevestigen’.

Hierbij kan je aan alle genodigden een e-mail sturen ter bevestiging van de afspraak.

Kies de juiste template om de afspraak te bevestigen
Heb je nog geen afspraaktemplate in je systeem staan? Maak deze dan aan en koppel hem in je systeem. Hiervoor moet je wel beheerrechten hebben. Zie ook ‘Bevestig je afspraken‘, ‘Een e-mail template maken‘ en ‘Hoe koppel ik een template‘.
Uiteraard kan je ook altijd even contact met ons opnemen om je hierbij te helpen.

Wil je zelf heel gemakkelijk zowel e-mail als document templates aan kunnen maken? Volg dan een training over dit onderwerp. Neem contact met ons op om je hier voor in te schrijven.


...gemakkelijk een kaart en routebeschrijving kunt opvragen?

We hebben het mogelijk gemaakt om met 1 klik een kaart en de routebeschrijving naar een adres op te vragen. Hierdoor wordt Google Maps geopend met het juiste adres. Op tablets wordt hiervoor de interne map applicatie gestart.

Je kunt simpelweg op de adreslink klikken en het scherm opent zich.

Makkelijk om toe te voegen bij de bevestiging van een bezichtiging!


...het Yes-co systeem prima op een tablet of mobiele telefoon werkt?

We hebben de tablet (iPad/Android) ondersteuning flink verbeterd, zodat het Yes-co systeem ook optimaal op je tablet werkt, zonder dat je hiervoor een aparte app hoeft te installeren. Lekker makkelijk tijdens in-verkoopnames!

Je gaat gewoon via je browser naar https://login.yes-co.com en logt in als gebruikelijk. Vervolgens kun je dit indien je wenst, als favoriet instellen, zodat je de volgend keer met één klik meteen kunt inloggen!


...je gemakkelijk een object kunt delen met de opdrachtgever?

Door middel van het opdrachtgeversdossier kan je klant alle activiteiten (indien vrijgegeven voor het opdrachtgeversdossier) met betrekking tot de eigen woning volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezichtigingsafspraak (ziet niet met wie de afspraak is) met daarbij een bezichtigingsverslag, maar ook inzage in documenten en zelfs het realtime volgen van het verloop van de biedingen (ziet niet wie de bieder is).

Zo maak je het voor je klant inzichtelijk welke werkzaamheden je verzet en levert het je ook nog eens tijdsbesparing op, doordat er voor veel zaken niet meer apart contact gezocht hoeft te worden met de klant. Een bijkomend voordeel is dat het gebruik van het opdrachtgeversdossier ook opslagruimte in je e-mailsysteem zal besparen; immers veel zaken hoeven niet meer via de mail verstuurd te worden!

Klik hier voor meer informatie over het opdrachtgeversdossier.


...je social media buttons in je handtekening kan opnemen?

Zoals in het voorbeeld hieronder:

Via onderstaande informatie kan je dit onder de Set up bij ‘Bedrijfsgegevens, Bedrijfshandtekening’ plaatsen:

Vervang in onderstaande code ‘Uwfacebookwebsite’ door uw eigen Facebook link. Voor Twitter vervangt uw ‘Uwtwitterwebsite’ door uw eigen Twitter  en voor YouTube vervangt u ‘Uwyoutubewebsite’ door uw eigen YouTube link.

Optie 1 – zonder icoontje
<a href=”http://www.facebook.com/uwfacebookwebsite” target=”_blank”>Like ons op Facebook</a>
<a href=”http://www.twitter.com/uwtwitterwebsite” target=”_blank”>Volg ons op Twitter</a>
<a href=”http://www.youtube.com/user/uwyoutubewebsite” target=”_blank”>Bekijk ons aanbod op YouTube</a>

Optie 2 – met icoontjes
(plaats de icoontjes op uw eigen webserver en gebruik daar de link van )

<table cellspacing=”3″ cellpadding=”0″ border=”0″>
<tr><td>
<a href=”https://www.facebook.com/uwfacebookwebsite“><img src=”http://www.uwwebsite.nl/facebook.png” alt=”Facebook” border=”0″ /></a>
<a href=”https://www.twitter.com/uwtwitterwebsite“><img src=”http://www.uwwebsite.nl/twitter.png” alt=”Twitter” border=”0″ /></a>
<a href=”https://www.youtube.com/user/uwyoutubewebsite“><img src=”http://www.uwwebsite.nl/youtube.png” alt=”Youtube” border=”0″ /></a>
</td></tr>
</table>

Originele icoontjes downloaden
Facebook: https://www.facebookbrand.com/
Twitter: https://about.twitter.com/press/brand-assets
YouTube: https://www.youtube.com/yt/brand/nl/downloads.html
LinkedIn: http://press.linkedin.com/media-resources

We helpen je natuurlijk graag verder als je er niet helemaal uitkomt!