Aktes

In Yes-co systeem kun je de NVM koopakte, eigen aktes of huuraktes genereren. Deze kan je vinden onder de knop ‘Acties’ en op het Dashboard. De koopakte kan pas gemaakt worden nadat het pand verkocht is (dus als een bieding als verkocht is aangemerkt).

De akte kan je benaderen vanuit:

1 en 2: De container akte en via de knop ‘Acties’

3. Via het dossier

Het maken van de akte verloopt door middel van een Wizard view in een aantal stappen. Deze stappen staan in een aantal ‘pagina’s’ in de Aktewizard. Je kan hierdoor goed het proces overzien en navigeren tussen de verschillende stappen. De stappen in de Aktewizard:

1. Selecteer welke akte je wilt gebruiken

 

2. Bepaal welke eigen clausules toegevoegd worden en welke standaard clausules je door wilt strepen in het clausule selectie scherm;

3. Vul de akte invoervelden in
De akte invoervelden zijn aanwezig bij de standaard gekoppelde aktes. Ze werken als een autocomplete om de invoer te versnellen. Alle velden met waarden worden onthouden zodat als je deze meerdere keren gebruikt, je direct deze suggestie krijgt (behalve bij een datum of bedrag).

4. Genereer de akte
Je kan hierbij kiezen voor ‘Bewerken’ om de akte op te slaan bij het project en hem te kunnen bewerken. Kies voor ‘Download’ als je de akte lokaal op je computer wilt opslaan.

Na het genereren van de akte toont de Akte container op het dashboard de belangrijkste kenmerken van de akte en wordt de link voor de akte getoond.

Iedere soort akte kan slechts éénmaal gegenereerd worden en heeft een vaste plek in de akte container. Als je de akte toch nog eens wilt maken verwijder de oude akte dan eerst uit het dossier. Bij het aanmaken van een akte worden bestaande aktes grijs weergegeven.

Nadat de akte akkoord is, kan je via de handige tool ‘Documenten omzetten naar PDF‘ er met ééń druk op de knop een PDF van maken, zodat je de akte gemakkelijk ter digitale ondertekening kunt aanbieden. Zorg er daarbij voor dat op de pagina ‘Genereren’ in de akte wizard, de vinkjes voor de veldcodes voor digitaal ondertekenen (staan standaard aan) aangevinkt zijn!